Eerste Paal Stadshuis

Op dinsdag 21 april 2009 ging de eerste officiële paal van het Stadshuis de grond in en tevens de eerste paal van de nieuwe binnenstad. Maar wist je dat onder deze paal ook een kistje werd begraven met wensen van de inwoners voor de toekomst?

 

Het was een feestelijke dag. Bij een stralende hemel hoorden de aanwezige gasten, na de officiële handelingen door toenmalige burgemeester Cor de Vos en wethouder Binnenstad Bert Lubbinge, het bekende geluid van de propellers van een helikopter. De helikopter hield stil boven de tent met de vele gasten. En tot ieders verrassing daalde uit de helikopter een bloemenregen op de gasten neer van 51.000 chrysanten en de bloemblaadjes van tienduizend tulpen en werd zo dit officiële moment gevierd: voor iedere bewoner één bloem. Op ludieke wijze werd zo aan deze mijlpaal in de geschiedenis van Nieuwegein een feestelijk en veelkleurig tintje gegeven.

 

Maar deze mijlpaal werd gecombineerd met een andere bijzondere handeling: Het begraven onder deze eerste paal van een kistje met daarin kaarten van wensen van inwoners voor de toekomst. Opdat men later in de toekomst zou weten wat de wensen van de toenmalige inwoners waren.

 

Deze actie was het voortzetten van de traditie. Immers, ook in het verleden was er een kistje begraven op het voormalige stadsplein voor de winkel KIK op Cityplaza waar toen ook de markt was. Ook daarin zaten de wensen en dan van de toenmalige Nieuwegeiners.

 

Dit kistje is toen met de bouw van het nieuwe centrum opgegraven maar onbekend is echter wat er met dit kistje én dus de inhoud is gebeurd. Best wel leuk om te weten welke wensen men toen had. Wie weet meer …?

 

Kijk hier  voor meer informatie over het Stadshuis.