Muziekids

Ziek zijn, dat zal je maar gebeuren.

 

In een ziekenhuis ben je als kind vaak jezelf niet meer. Het draait daar niet om wie je bent als kind maar om wat de ziekte is. De hele dag lopen er zusters en dokters om het patiëntje heen om te vragen hoe het met hem of haar gaat. In het ziekenhuis ben je niet Jeroen of Saskia, maar zieke Jeroen en zieke Saskia.  De ziekte is onderdeel van de identiteit geworden. Maar als je een Muziekids Studio binnenloopt en muziek begint te maken, valt dat ziek zijn weg en is daar weer Jeroen of Saskia. Muziekids… je voelt je steeds beter!

De visie van Stichting Muziekids is om alle Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen te voorzien van een professionele en inspirerende Muziekids Studio. Alle kinderen tot 18 jaar die in deze instellingen behandeld worden of op bezoek komen zijn welkom. Onder professionele begeleiding kunnen ze muziek (leren) spelen en/of beluisteren. Door de afleiding en het plezier dat zij hebben wordt hun verblijf wat aangenamer.

De missie van Stichting Muziekids is het ‘aangenamer maken van het verblijf van kinderen in zorginstellingen door middel van muziekbeleving’. Met muziekbeleving biedt stichting Muziekids kinderen ontspanning, afleiding en plezier, om zo hun zorgsituatie – daar waar mogelijk – te verzachten.

Muziekids maakt de wereld van het zieke kind een beetje aangenamer en leuker door het zelf en samen maken van muziek. Dat doet hun zorgen even vergeten, het stressniveau verlagen en het genezingsproces in positieve zin aanwijsbaar stimuleren.

Het grote en ambitieuze doel van Muziekids is om in elke zorginstelling waar kinderen verblijven een Muziekids Studio te realiseren. Dat muziek maken en beleven in een permanente en vrolijke ontspanningsruimte – een Muziekids Studio – een vast onderdeel is van een zorginstelling.

Musiekids geeft een Muzikale pleister om de pijn te verzachten, het gemis van thuis even te vergeten en tovert weer een lach op het gezichtje van een kind. Doneer hier als je ons direct wilt helpen om zieke kinderen muziekbeleving te geven tijdens het verblijf in het ziekenhuis.

 

Kijk hier  voor bron en meer informatie.