Nieuwegein Bruist!

Op 3, 4 en 5 juli 2009 vond in Park Oudegein voor alle Nieuwegeiners een uniek festival plaats: Nieuwegein Bruist!
Drie dagen lang muziek, dans, sport en nog veel meer. En de entree? Die is gratis! Dit alles in één weekend op één locatie: Park Oudegein.

 

Er waren muziekpleinen van Stichting Geinbeat en Stichting Parkdagen. Ook waren er themapleinen zoals ´Nieuwegein Mundial, met muziek uit Polen en Namibië (vanwege onze stedenband), een themaplein ´Nieuwegein Beweegt´ van de gemeente met sportieve activiteiten, demonstraties en clinics. Vrijdagavond was er een muziekfeest voor jongeren met een drive in show van radio 538, optredens van lokale DJ´s en… Gio komt! Zaterdagmiddag was er een groots luchtballonnenfestival. Ook waren er springkussens en schmink voor kinderen, lekkere hapjes en drankjes en nog veel meer!


Nieuwegein Bruist! was een groen festival. Duurzaamheid stond voorop. Op verschillende vlakken werden er maatregelen genomen. Het terrein bleef schoon door overal afvalbakken te plaatsen en er was continue een opruimploeg actief. Er waren taps en duurzame glazen in plaats van flesjes bier en fris. 
Publiciteit werd vooral gegenereerd via radio, tv en interactieve middelen (website, weblogs, viral) om onnodig papierverbruik en afval te voorkomen. Ook werd het gebruik van OV en fiets gestimuleerd en werd het groen in het park beschermd met loopmatten. Deze aanpak paste bij het beleid dat de gemeente ontwikkelt in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

 

Kijk hier voor bron en hier en hier voor meer in formatie.