Charles Aznavour

Charles Aznavour, een icoon van de Franse chanson is  een van de meest geliefde singer-songwriters ter wereld. Zijn carrière omspande meer dan zes decennia, waarin hij meer dan 1.200 liedjes schreef en in verschillende talen zong, waaronder Frans, Engels, Duits, Italiaans en Spaans.

Hij werd geboren op 22 mei 1924 in Parijs als  Shahnour Vaghinag Aznavourian en zoon van Armeense immigranten, groeide op tot een van de meest invloedrijke en geliefde singer-songwriters van de 20e eeuw. Hij begon zijn carrière als kindacteur in films en theaters, maar brak door als zanger in de jaren 1940. Edith Piaf ontdekte zijn talent en nam hem onder haar vleugels, wat zijn carrière een boost gaf.


Aznavour's muziek, gekenmerkt door zijn diepgaande teksten en expressieve stem, raakte het hart van mensen over de hele wereld. Zijn doorbraak kwam in de jaren 1960 met hits als "La Bohème" en "Je m'voyais déjà". Hij werd bewonderd om zijn emotionele diepgang en zijn vermogen om verhalen te vertellen door middel van zijn muziek wat hem maakte hem zo geliefd maakte bij een breed publiek.

 

Zijn leven kende zowel hoogte- als dieptepunten.  Hoewel hij grote successen kende, zoals het winnen van talloze prijzen en het ontvangen van een ster op de Hollywood Walk of Fame, had Aznavour ook te maken met persoonlijke tragedies, waaronder het verlies van zijn dochter aan een auto-ongeluk in 1963.

Aznavour bleef een inspiratie voor velen en zijn nalatenschap leeft voort in zijn tijdloze muziek en zijn invloed op de muziekwereld. Hij stierf op 1 oktober 2018, maar zijn erfenis blijft voortleven bij fans over de hele wereld en bleef zijn nalatenschap voortleven door zijn tijdloze muziek en zijn invloed op de muziekwereld. Zijn unieke stijl en authentieke karakter maakten hem een ​​legende die zelfs na zijn dood in 2018 voortleeft in de harten van zijn fans.


Zijn rijke oeuvre wordt met Aznavour Mon Amour bezongen door zangeres Britta Maria en pianist/zanger Maurits Fondse accordeonist Oleg Fateev en Simone Sou  op drums/percussie.


Kijk hier voor o.a. bron (tekst, foto's) en hier voor meer informatie.