Vive La France

Op zondag 23 juni 2024 brengen we van 10.00 - 18.00 uur graag Bij De Fortwachter een ode aan het charmante Frankrijk! Dit betoverende evenement neemt je mee op een onvergetelijke reis door de rijke Franse cultuur, waar elegantie en levenslust samenkomen.


Stap daarom binnen in de wereld van het Franse chanson binnen het muziekprogramma “Vive La Chansons” van de Muziekgroep Britta Maria, bieden we ook de onvergetelijke muziek van andere grote Franse artiesten zoals van Jacques Brel, Edith Piaf, Juliette Greco,  Gainsbourg, Barbara, Pravi, Julien Clerc en Zaz. En dit alles aangevuld met eigen geschreven chansons. Ook brengen we graag een betoverende hommage aan de tijdloze muziek van Charles Aznavour die dit jaar op 22 mei zijn 100e verjaardag viert!

 

Dompel jezelf verder onder in de sfeer van Montmartre op onze Place du Tertre, waar kunstenaars hun creatieve genieën tentoonspreiden en je verleiden met hun meesterwerken en vergaap je je aan de fraaie kunstwerken. Proef de verfijnde smaken van Café de Paris en laat je zintuigen betoveren door een scala aan verrukkelijke Franse lekkernijen en verfrissende drankjes en  heerlijke wijnen. En verlies jezelf in het betoverende spel van Jeu de Boules (petanque) en geniet! Bij Viva la France Au Fort Jutphaas gaan vriendschap en competitie hand in hand gaan onder het genot van een goed glas wijn. En geniet natuurlijk ook van de artikelen op onze brocante!

 

Dus kom en laat je meevoeren naar het hart van Frankrijk, waar elk onderdeel van het programma (zie onderstaand) een verhaal vertelt, wat er zoal te doen. Elke blik onthult een nieuwe ontdekking. En bovendien heeft Nieuwegein ook iets met Frankrijk ... Napoleon kwam immers op bezoek

 

Kijk hier  voor het programma en meer informatie.