Crooning

"Crooning” is een muziekstijl waarbij een zanger/zangeres zingt met een zachte, lage stem. Vaak zijn de teksten wat sentimenteel.

 

"Crooners” staan bekend om hun rustige, zachte en vooral natuurlijke stemgeluid. De term “crooning” werd later vervangen door “easy listening”, een benaming die tot op de dag van vandaag actueel is.

 

De jaren 50 was de tijd van de “Rat Pack“; een groep zangers rond Frank Sinatra, die met hun zwoele voordracht een nieuwe muziekstijl uitgevonden leken te hebben. En het bijzondere is; deze stijl is nu ook nog steeds populair! Perry Como, Dean Martin, Sammy Davis jr en natuurlijk Ol’Blue Eyes Frank Sinatra zelf natuurlijk; de zogeheten “Crooners”. Inmiddels zijn er nieuwe “Crooners” opgestaan zowel internationaal zoals Michael Bublé, Robbie Williams en ook Charles Aznavour en Julio Iglesias, als nationaal.  


Speciaal over dit onderwerp heb ik de website www.crooning.nl en de bijbehorende Facebookpagina ontwikkeld en opgezet. Deze  hebben als doel om als landelijk muziek- en informatieplatform en daarmee als "CrooningCommunity" liefhebbers informatie te geven over de vele aspecten van "Crooning" en het zo nog populairder maken van deze muziekvorm.

 

Je vindt er volop informatie over o.a. artiesten (nationaal en internationaal), evenementen, locaties, media, shopartikelen. En onder "Kennisbank" is er informatie met tips voor artiesten op het gebied van communicatie/marketing, om zo in de belangstelling en zichtbaar te blijven, én over verdienmodellen om toch tot (nieuwe) inkomsten te komen. Met al deze informatie willen we hen op deze manier graag helpen.

 

Kijk verder naar de diverse bedachte formats.

 

Graag help ik bij de ontwikkeling en realisatie  bij bestaande en nieuwe evenementen (bv. werving artiesten en locaties, fondsenwerving).  Ook kan  aan artiesten ondersteuning worden gegeven op het gebied van cultureel ondernemen en vanuit de Kennisbank van Crooning.nl. Neem dus gerust contact op.