Aznavour Mon Amour 100 jaar

Vier de onvergetelijke muziek van een legende tijdens het speciale optreden van Aznavour Mon Amour, ter ere van de 100e verjaardag van de iconische Charles Aznavour! Laat je meevoeren op een reis door zijn tijdloze hits en emotionele ballades, uitgevoerd door getalenteerde artiesten die zijn erfgoed eren. Betreed een wereld van passie, nostalgie en romantiek terwijl je geniet van de betoverende klanken van Aznavour's muzikale meesterwerken. Mis deze unieke kans niet om de magie van Aznavour's muziek live te ervaren.

 

Charles Aznavour, pseudoniem van Chahnour Varinag Aznavourian, werd in Parijs geboren op 22 mei 1924.
Op dinsdag 22 mei 2024 zou hij 100 jaar zijn geworden. Een eerbetoon "Azanavour Mon Amour".

 

Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria en pianist/zanger Maurits Fondse accordeonist Oleg Fateev en Simone Sou  op drums/percussie.

Met chansons in het Frans en een enkele (eigen)vertaling naar het Nederlands en Engels spelen de muzikanten or over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten. Zijn schrijftalent, hij schreef o.a. ook liedjes voor Edith Piaf, zijn volhardendheid, zijn engagement en zijn uiteindelijke triomf.

 

Recensies

Theaterparadijs 

'Schitterend stemgeluid’
‘Bezielde begeleiding’
‘Heerlijke avond’ 'Intens muziekspektakel'


Publieksreacties op onze voorstelling via Facebook 

"Ik heb nog nooit zoveel ontroerde gezichten gezien bij het verlaten van de zaal en er werden echt veel zakdoeken getrokken! Een pareltje, goed opgebouwd en van een hoog muzikaal niveau!"
"Ik moet zeggen dat ik met "Aznavour mon Amour" een juweeltje van een muziekvoorstelling heb gezien; ik was (samen met het publiek!) tot tranen geroerd. En als 't zover komt met mij moet je echt van zeer goede huize komen!"

A Walk In Paris 126173 2
Audio – 4,0 MB 28 downloads